Internationella Luftfartsutställningen i Göteborg
- ILUG 1923
av Rob J.M. Mulder
1921 firade Göteborg sitt trehundraårsjubileum, men på grund av den ekonomiska krisen flyttades festligheterna fram till 1923. Mellan den 9 maj och 30 september 1923 hölls många stora utställningar i Göteborg. En av dem var den Internationella Luftfartsutställningen Göteborg (ILUG), som öppnade sina dörrar den 20 juli och avslutades den 12 augusti. Nästan hundra utställare från Sverige, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Tjeckoslovakien, Italien, Norge, Danmark och Tyskland presenterade sina produkter.

Vidare hölls De Internationella Flygtävlingarna mellan den 4 och 12 augusti 1923 på Göteborgs nya flygplats, Torslanda. Flera tävlingar anordnades och deltagare kom från många länder, men främst från Sverige, Storbritannien, Tyskland och Frankrike. Framgången med utställningen och flygtävlingarna var enorm och många besökare kom till utställningen eller till Torslanda för att se flygtävlingarna.

Författaren har samlat allt tillgängligt material och dokumenterat utställningshändelserna och flygtävlingarna. Boken är väl illustrerad med många unika fotografier, tabeller och översikter.


For English edition of the book see European Airlines

ISBN: 9788293450184
Format A4, 288 sidor
Inbunden
Text: Svenska

NYHET !
Pris 395 kr + Porto 89 kr